Type bouw
Nieuwbouw
&
&
Levering
2024
Klant
Groen onroerend goed
Locatie
Alphen a/d Rijn, Nederland
Sector
Residentieel
&
Diensten
Architectuur
&
Projectinformatie

Baronie Haven is een indrukwekkend project dat een onderbenut bedrijventerrein transformeert tot een woon-, winkel- en werkgebied. De Cacao- en Chocoladefabriek Baronie onderging een opvallende renovatie en maakte de weg vrij voor verandering. De omringende nieuwbouw brengt vertrouwde architecturale kenmerken en eigentijdse designkenmerken samen.

Charme van de haven.

SYNRG Architects zorgde voor een samenhangende "architectural branding" in het hele gebied. Het Havenhuys, gebouwd in 2021 als eerste woongebouw. De sheddaken, lichte architectuur van blond metselwerk, wit betonnen lijnenspel zijn allemaal karakteristieke elementen die gedeeld worden met de oude fabriekshal van de Baronie.

Bij de ontwikkeling van Baronie Haven was de eerste fase de realisatie van de jachthaven, boulevard en accommodatiesteiger. Hierdoor is een representatief beeld ontstaan. Hierdoor is de omgeving na oplevering van de gebouwen ook direct gereed. Fase 3 bestaat uit verschillende deelgebouwen die onderling verbonden zijn door een commerciële plint en hoge glazen puien.

Succesvolle stadsplanning en opmerkelijke architectuur.

Als de bouw klaar is, zal de Baronie volledig verkeersvrij zijn. Alle parkeerplaatsen zijn verborgen onder of achter gebouwen. Rondom de Rijnhaven is Baronie Haven een prachtig voorbeeld van zowel geslaagde stedenbouw als opmerkelijke architectuur.

Volledig ontzorgd worden?